Eerste verdiep

Op de eerste verdieping bevonden zich de keuken, de eet- en woonkamer. De muren van de eet- en woonkamer  waren in het  gebroken wit  geschilderd. Er was echter één wand die  kersenrood was. In het midden van een van de muren  stond  een rode bakstenen haard, waarvoor een houtkachel geplaatst was. De haardvloer was, net als de trap, in granito. Rondom de schouw zaten houten planken die rechts doorliepen tot aan een boekenrek. De mediaruimte bevond zich links van de boekenkast. Het originele meubilair was – zoals te zien op de foto - dat van de jaren vijftig.. Er stond een grote dressoir  tegen de wand van de eetkamer met aansluitend barkast. Deze kon ook gebruikt als afscheiding van de zit- en eethoek.  Van die door Jan Tanghe ontworpen meubelen schiet helaas, niets meer over. Het plafond was in  pitch pine.

De keuken was een zeer strakke houten constructie in gebroken wit. De wanden waren aan de ene kant afgewerkt met tegels in vanillekleur, aan de overkant stond er een tafel  en  koelkast tegenaan. Heel opvallend was het doorgeefplateau. In de nis van deze opening was ook een klapdeur bevestigd. De deur van de keuken naar het koepelterras draaide naar buiten open. Vooral de linkerkant van het terras werd gebruikt om afval te bergen.
 
De traphal loopt verder in granito. Op de tussenverdieping bevindt zich het toilet, waar de granito vloer van de traphal doorloopt, en er ook een wasbak staat.  Het toilet zit achter een houten wand in de houtsoort van de vestiaire.

 Foto's : Els De Nil